HACCP normen

Lekker eten is een kernproduct van de horeca, of het nu om een ijsje gaat of een vijfgangendiner. Hygiënisch werken, meestal voedselveilig werken genoemd, is daarbij noodzakelijk én vanzelfsprekend. Ook de horeca moet voldoen aan internationale eisen, vastgelegd in een uitgebreid voedselveiligheidssysteem (HACCP).

Hygiënecode voor de horeca

Om het de horeca gemakkelijker te maken om voedselveilig te werken, is deze Hygiënecode voor de horeca samengesteld. Hierin zijn alleen de processen beschreven die kenmerkend zijn voor de horecabranche. De code is modulair opgebouwd, waardoor iedere onderneming een code op maat kan samenstellen.

De Hygiënecode voor de horeca is gebaseerd op Europese wetgeving. Deze wetgeving regelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. Het bedrijfschap Horeca en Catering heeft de HACCP-beginselen voor u uitgewerkt in deze hygiënecode. Op deze manier hoeft u dit niet zelf te doen. U voldoet aan de wetgeving als u werkt volgens de modules die voor u van toepassing zijn.

Lees meer over HACCP in het PDF document: HACCP Hygienecode 2013

Lees hier alles over de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en defensie